91723_156_preview

Liebherr in Kamaz sta sklenila pogodbo o sodelovanju

Liebherr in ruski proizvajalec tovornjakov Kamaz OJSC sta podpisala pogodbo o sodelovanju, z namenom razvoja nove serije 6 cilindrskih, 12 literskih motorjev. Pogodba vključuje konstruiranje motorjev po specifikacijah Kamaza ter postavitev nove proizvodne linije in sistema za zagotavljanje kakovosti.

 

Motorje bodo proizvajali v štirih kategorijah moči, uporabljani pa bodo v tovornjakih Kamaz in posebnih vozilih namenjenih petrokemični industriji. Predstavniki podjetja Liebherr so izjavili, da bo nova proizvodna enota ponujala tudi motorje za mobilna vozila.

Podjetje Liebherr razvija in proizvaja dizelske motorje že več kot 30 let. Pri podjetju pravijo da so njihove motorje karakterizira dobro razmerje med pogonsko močjo in težo, obenem pa so skladni z Euro 5 in Euro 6 zakonodajo o izpušnih plinih za tovornjake, katerim je dovoljeno voziti po avtocestah.

Liebherr sicer poznamo predvsem po njihovi opremi s področja gradbeništva. Manj pa je znano, da njihov komponentni oddelek ponuja širok nabor izdelkov, med katere spadajo na primer dizelski in bencinski motorji, injekcijski sistemi, hidravlične črpalke in motorji, hidravlični cilindri, menjalniki in pa elektronske komponente in sistemi.

Vir:KHL


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja