sid_18_hjullastare

Volvo CE je odprl nov tehnološki center v Jinanu

Podjetje Volvo CE je odprlo nov tehnološki center v mestu Jinan, v kitajski provinci Shangdong. V zgradbi velikosti 50.000 m2 se bodo inženirji osredotočali na razvoj strojev in komponent za razvijajoče se trge.

Tehnološki center vreden 42 milijonov dolarjev vsebuje delavnice, oblikovalske pisarne, dve stavbi za testiranje in testno progo. 150 zaposlenih bo testiralo tako končane stroje kot tudi komonente. Pri Volvu pravijo da imajo namen število zaposlenih še povečevati, saj lahko zgradba omogoča delo do 450 ljudem.

Med potekanjem gradbenih del na novem centru, je tamkajšnja ekipa na začasni lokaciji razvila L105 kolesni nakladalec – prvi stroj znamke Volvo CE, ki je bil razvit posebej za razvijajoče se trge.

Omenjeni stroj je bil razvit v 25 tednih in predstavljen konec leta 2013.

Predsednik Volvo CE Technology, Kitajska, Mats Sköldberg je izjavil, da je Kitajska največji in sedaj mogoče najpomembnejši trg zanje. Zato se zavedajo, da je prisotnost razvojne in prooizvodne dejavnosti, kjer se stroji uporabljajo bistvenega pomena. To jim namreč omogoča boljše razumevanje njihovih strank ter njihovih potreb, kar je v današnjem globalnem trgu velika konkurenčna prednost.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja