100947_156_preview

Komatsu s prvim “inteligentnim” bagrom

Novi bager, za katerega trdijo da je prvi z inteligentnim upravljanjem stroja je bil poslan na evropski trg.

Model PC210LCi-10, ki je bil prvič predstavljen na sejmu Bauma 2013, je sedaj končno na voljo. Pri podjetju pravijo, da je inteligentni sistem v celoti integriran z ostalimi kvalitetami in prednostimi standardnega Komatsu PC210LC-10 modela.

Inteligentno upravljanje naj bi izboljšalo učinkovitost s povečanjem natančnosti in posledično skrajšalo čas dela.

Zahvaljujoč eksluzivni nadzorni funkciji, razviti v sodelovanju s podjetjem Topcon, upravljalcu stroja ne bo več potrebno skrbeti če koplje pregloboko ali če bo poškodoval ciljno površino. Pri podjetju trdijo, da lahko novi bager opravlja vsa dela, od surovega kopanja do zaključnega glajenja z večjo učinkovitostjo, natačnostjo in varnostjo na delovišču.

Z inteligentno krmilno enoto bagra žlica samodejno preprečuje kopanje čez ciljno površino.  Stanje in položaj stroja se prikaže na 307mm  večbarvnem ekranu.

Natačno pozicioniranje

IMU ( inertial measuring unit ) omogoča natančno orientacijo stroja s pomočjo žiroskopov in acelerometrov. Visoko zmogljiva antena integrirana v naslonjala za roke pošlje satelitske signale do sprejemnika GNSS , ki jih obdela in zagotavlja podatke o položaju stroja v realnem času.

Nova tehnologija omogoča upravljalcu, da se osredotoči na učinkovito premikanje materiala

Komatsu dejal nova tehnologija dovoli upravljavcu, da se osredotoči na učinkovito premikanje materiala , brez skrbi da bo kopal pregloboko ali gladil pod napačnim kotom, saj mu na ekranu prikaže kompas in zvočno navodilo za lažje delo.

Najnovejša KOMTRAX tehnologija na PC210LCi -10 pošilja informacije o stroju na varno spletno stran z uporabo brezžične tehnologije . Podatki, kot so obratovalne ure, poraba goriva, lokacija, previdnostne ukrepe in opozorila vzdrževanja so posredovani v spletno aplikacijo, kjer jih lahko analiziramo. S tem povečamo razpoložljivost stroja, zmanjšujemo tveganje kraje ter omogočimo daljinsko diagnozo serviserja. Zraven pa dobimo še veliko koristnih informacij, ki povečajo produktivnost in učinkovitost.

 


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja