With 9366 daN of combined digging equipment efforts, improvements by 10% of the traction, swing force and lifting capacity, the EC60E can tackle your most challenging contracts. Do more, faster.

Volvo EC60E

Ko govorimo o kompaktnih bagrih, proizvajalci radi povdarjajo, kako se ti stroji obnesejo pri delu na manjših deloviščih. In medtem, ko Volvo za novi model EC60E trdi enako, dodajajo, da se ta dobro znajde tudi pri večjih opravilih.

EC60E poganja Volvo D2.6H Tier4 Final motor, ki proizvede 60 konjskih moči pri 2200 vrtljajih in omogoča 20% več moči, izboljšana pa je tudi kapaciteta dviga ter 8% manjša poraba goriva. Spremenjena je tudi kabina, za 10% večja od prehodnika, upravljalec ima tako na voljo več prostora za noge, predal za pametni telefon, dve vtičnici, držalo za pijačo in tri shranjevalne enote. Sedem palčni monitor prikazuje vse informacije o stroju, kar vključuje tudi servisne intervale in pogled kamere, ki nadomešča vzvratno ogledalo. Skupaj z monitorjem je tudi tipkovnica s hitrimi tipkami z prednastavljenimi funkcijami.

Izboljšano je bilo tudi ogrevanje in hlajenje kabine skozi 6 ventilatorjev in omogoča do 10% boljši izkoristek. Vidno polje je širše zahvaljujoč manjšim strebričkom in večji ostekljeni površini.

Sistem avtomatsko odstranjuje delce vsakih 30 delovnih ur brez vmešavanja v delovanje in zmogljivost stroja. Volvo CareTrack telematika standardno vključuje v realnem času in daljinsko nadzorovanje diagnostike in lokacije stroja.