Hyundai HX300L bager

Hyundai razkril nove modele bagrov

Novi modeli, ki bodo nadomestili serijo 9A so HX220L, HX260L, HX300L, HX330L, HX380L, HX480L in HX520L. Modele od 220 do 380 poganjajo Cumminsovi motorji, medtem ko največja modela 480 in 520 poganja Scania. Vsi motorji so v skladu s Tier 4 Final standardi. Zahvaljujoč novim motorjem in izboljšani hidravliki, pri Hyundai-u trdijo, da so bagri serije HX do 10% bolj varčni pri gorivu kot predhodnica – serija 9A.

 

Toda največ izboljšanj so pri Hyundai-u namenili upravljalcu stroja. Kabina bagra nove serije ponuja 13% več prostora za noge, zmanjšuje hrup in ima izboljšan klimatski sistem. Dodan je tudi 8-palčni zaslon na dotik s pomembnimi informacijami o delovanju stroja.

 

Poleg tega pa so dodani še:

  • Ogrevan sedež z zračnim vzmetenjem
  • Bluetooth audio sistem
  • Skrinja za shranjevanje
  • Miracast brezžična funkcionalnost za prikaz posnetkov na 8″ zaslonu
  • Predal za sončna očala

Nove kabine omogočajo operaterju prikaz 360° virtualnega pogleda, ki se prikaže na zaslonu. Štiri kamere na stroju prikazujejo sliko, ki vključuje tudi zaznavo premikajočih objektov in obveščanje operaterja, ko se karkoli približa stroju na manj kot 5m.

Izboljšan je tudi nadzor nad strojem in upravljanje, z izboljšano roko in inteligentnim upravljanjem moči, ki zmanjšuje porabo goriva.

Podaljšali so tudi življenjsko dobo vitalnih delov, zmanjšali vibracije in hrup, položaji filtrov in ostalih delov, ki jih je potrebno redno servisirati, pa so postavljeni na lažje dostopna mesta za hitrejše servisiranje.