dx225lc-5_3

Doosan s tremi novimi modeli bagrov

Doosan je na tržišče poslal tri nove modele bagrov goseničarjev, ki ustrezajo standardu Tier4: DX180LC-5, DX225LC-5 in DX235LCR-5.

DX180LC-5 poganja Perkinsov dizel motor s 129 konjskimi močmi,  skoraj 20tonski stroj (19,6t) ima največji doseg roke 8,7m, globinski doseg 6m in največjo nalagalno višino 7m.

22-tonski DX225LC in 23tonski DX235LCR poganjata Doosanova motorja, ki proizvedeta 162 oz. 181 konjskih moči z dosegom roke do 9m, opcijsko pa je na voljo tudi konfiguracija, ki doseg poveča na 15m, globinskega pa na 10m.

Vsi modeli omogočajo štiri delovne načine in t.i. Smart Power Control, ki izboljša učinkovitost stroja in pripomore k manjši porabi goriva.  Smart Power Control je sestavljen iz dveh delov, prvi, Variable Speed Control, zmanjša obrate motorja med delom z manjšimi obremenitvami ter s tem zmanjša porabo goriva med 3-7%. Drugi, Pump Torque Control izboljša učinkovitost s kombinacijo hidravlične črpalke in motorja, ki preprečuje preobremenitev motorja in preveliko porabo goriva.

Še ena koristna opcija, ki je dodana modelom, je avtomatski izklop v stanju pripravljenosti. Upravljalec nastavi želen čas, ki je med 3 in 30 minutami, kar pomeni, da se bo motor bagra samodejno izklopil po 3minutah mirovanja. funkcija bo samodejno izklopila motor stroja

 

Bagrom je bil dodan tudi novi, izboljšani, 7″ LCD zaslon, ki upravljalcu omogoča nadzor nad delovanjem bagra, prikazuje diagnostiko in sliko kamere, ki prikazuje stranski pogled oz. služi namesto vzvratnega ogledala.

Prenovljen in poenostavljen je bil tudi dostop do pomembnih delov motorja, ki jih je potrebno redno servisirati, nov alternator in oblika vetrobranskega stekla, ki poveča vidno polje upravljalca iz kabine.

 

Vsi trije modeli vključujejo triletno naročnino na Doosanovo telematiko, ki omogoča oddaljen nadzor nad informacijami o stroju, kar vključuje lokacijo, delovne ure, porabo goriva, razmerje delovanja proti stanju pripravljenosti, kode napak in temperature hidravlike. Prav tako, lahko preko tega sistema Doosanovi prodajalci pomagajo pri odpravi napak na daljavo.

 

Vir: Equipment World