Bauma 2016 vhod

Bauma 2016

Če ste se v preteklem tednu vozili v okolici Münchna, ste sejem Bauma težko spregledali, pa naj bo to zaradi gneče in zastojev na vzhodnem delu obvoznice, primerljivim tistim v oktobru, ko se tam odvija festival Oktoberfest, ali pa le zaradi številnih žerjavov in avtodvigal, ki so se vzpenjala visoko v zrak in jih je bilo mogoče opaziti že nekaj kilometrov stran.

Bauma, največji gradbeni sejem na svetu, ki se odvija vsake 3 leta, je v Münchnu potekal med 11. in 17.aprilom 2016, kot vedno pa je ponujal pester spekter različnih dejavnosti, od gradbenih strojev, rudarstva, gradbenih materialov, delov in opreme, v 17 razstavnih halah in velikem zunanjem razstavnem prostoru.
Poleg številnih majhnih in srednje velikih podjetij, proizvajalcev in dobaviteljev seveda niso manjkali glavni proizvajalci gradbene mehanizacije CAT, JCB, Volvo, Komatsu, Kobelco, Yanmar, Takeuchi, Hyundai, Bobcat, Doosan, Liebherr..
Ker gre za največji sejem, je bilo nekoliko pričakovano, da bodo ti prikazali tudi največje stroje, ki jih ponujajo, kot recimo pri Caterpillarju buldožer D11 ali demper 797, verjetno pa so se ti zaradi prostorske omejenosti odločili za modela D8 in 777G, ter raje preostali prostor namenili bolj prodajanim modelom bagrov.
So pa za to poskrbeli pri Komatsu in Liebherr, ki sta v zunanjem delu predstavila orjake T264 in 9200 oz. Komatsu PC7000.

Komatsu PC7000

Komatsu PC7000

Liebherr T264

Liebherr T264

Liebherr naj bi po nekaterih informacijah za promocijo na Baumi namenil kar 40 milijonov eurov, kar je bilo opazno že ob prihodu na prizorišče, saj je vsak udeleženec prejel trak za vstopnico z njihovim logotipom, prav tako pa je bilo težko spregledati ogromno stavbo na zunanjem delu sejma:

liebherr bauma 2016

Liebherrov razstavni prostor

Na sejmu je razstavljalo tudi 9 slovenskih podjetij: Acroni d.o.o, Elektrode Jesenice, KGL d.o.o., MAHLE Letrika d.o.o. (na razstavnem prostoru MAHLE), Modularis TEH d.o.o., REM d.o.o., Savatech d.o.o., Veriga K.F. d.o.o., VIIG d.o.o., poleg tega pa je bila na prostoru Richie Bros / Mascus prisotna tudi ekipa Mascus Adria.

Veriga KF

Veriga KF

Po večmesečnih pripravah in sedmih dneh sejma, je sedaj čas za pospravljanje razstavnih prostorov, za večino največjih proizvajalcev in podjetij pa le selitev in začetek priprav na naslednje letošnje Baume v Indiji, Južni Afriki oz. na Kitajskem konec leta, Baumo München pa lahko naslednjič obiščete v letu 2019.

Več pa si poglejte v naši galeriji: